Procesul de trasabilitate a mierii

Procesul de trasabilitate al mierii se desfășoară astfel:

1

Pasul 1

Se prelevează probele de miere de la apicultorii din teritoriu;
2

Pasul 2

Se constituie un lot de producție, înregistrat cu numele apicultorului, tip miere, cantitate, data;
3

Pasul 3

Îndeplinirea parametrilor de calitate prevăzuți de legislația in vigoare, se face cu ajutorul buletinului de analiza;
4

Pasul 4

Analizele sunt efectuate la laboratoarele din Germania QSI;
5

Pasul 5

Dacă analizele corespund cu cerințele de calitate, atunci mierea este adusa in spațiul nostru de depozitare;
6

Pasul 6

Butoaiele de miere sunt dirijate din spațiul de depozitare al materiei prime spre spațiul procesare (fluidizare, omogenizare);
7

Pasul 7

Fluidizarea mierii cristalizate se face la o temperatura de 35-45 grade C;
8

Pasul 8

După omogenizare si filtrare, cantitatea necesară pentru satisfacerea unei comenzi, este transferată spre linia de ambalare;
9

Pasul 9

Surplusul de miere este stocat in butoaie metalice si dirijat spre spațiul de depozitare a materiei prime;
10

Pasul 10

După îmbuteliere, etichetare si ambalare rezultă paletul de produs finit, care este lotizat printr-un cod de bare;
11

Pasul 11

Aceasta miere naturală, ajunge pe rafturile marilor magazine, prelucrată cu mare grijă si atenție.

Procesul de trasabilitate se respecta întocmai pașilor pe care i-am enumerat mai sus, de la momentul colectării mierii pana la consumator.

© 2021 Honey De Roy. All Rights Reserved.